Економіка

ВВП Британії скоротився вперше за сім років

ВВП Великобританії в II кварталі 2019 року скоротився на 0,2% вперше з 2012-го, пише ВВС з посиланням на дані британської Національної статистичної служби.

У період з квітня по червень економіка Великобританії скоротилася на 0,2% — це найгірший показник з 2012 року, повідомляє BBC з посиланням на Управління національної статистики Великобританії.

Несподіване скорочення відбулося після прискорення економічного зростання в перші три місяці року через накопичення запасів у зв’язку з Brexit. Обсяг виробництва впав, а будівельний сектор ослаб, повідомив Роб Кент-Сміт з Управління статистики.

«Обсяг виробництва знизився після сильного старту на початку року, коли виробництво було перенесене на більш ранній термін від початкової дати виходу Великобританії з ЄС», — сказав Кент-Сміт.

Він додав, що «часто домінуючий сектор послуг практично не дає зростання».

Економісти не прогнозували спад в економіці в другому кварталі, але очікували його стагнацію, згідно з консенсус-прогнозом зростання в 0%. Економіка показала зростання на 0,5% в першому кварталі після того, як запаси виробників напередодні Brexit допомогли збільшити виробництво.

Скорочення економіки вперше з 2012 року підвищує ризик того, що Великобританія може увійти в технічну рецесію.

Раніше повідомлялося, що Британія виділила ще $2,6 мільярда на підготовку до Brexit. Уряд Сполученого Королівства подвоїв витрати на підготовку до Brexit без укладання угоди.

Нагадаємо, раніше новий британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Великобританія не тільки вийде зі складу Євросоюзу до 31 жовтня, а й укладе вигіднішу угоду по Brexit з ЄС.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net