Men's & Women's

В’яла шкіра в області декольте: чому вона втратила еластичність і як це виправити

Багато дівчат помилково вважають, що в’яла шкіра — це проблема жінок у віці.

Однак перші ознаки змін в шкірі стають видні вже у 25 років. Перша «жертва» — зона шиї і декольте, бо шкіра там дуже тонка, делікатна і чутлива. З’являються перші заломи «кілець Венери», зона декольте вже не така пружна, а шкіра не еластична. З віком ситуація тільки погіршується, і тоді прекрасна половина починає шукати способи усунення проблеми, інформує Ukr.Media.

Але перш ніж боротися з в’ялою, зморшкуватою шкірою в області декольте потрібно зрозуміти причини таких змін. Нижче ми розповімо про те, чому відбуваються такі метаморфози і як на них вплинути.

Основні причини в’ялості шкіри

Зона декольте має негативну особливість — відсутність м’язової активності. Саме з-за цього шкіра в цьому місці набагато швидше втрачає свій природний тонус і еластичність, і покривається зморшками. Крім цього до причин в’ялості шкіри можна віднести:

Вікові зміни

Старіння — це основний фактор втрати пружності шкіри. З віком перебудовується робота організму, внаслідок чого виникає дефіцит мікроелементів, які відповідають за еластичність. Особливо помітною ця проблема стає у жінок після настання менопаузи.

Внутрішні захворювання

Багато жінок не знають про те, що проблеми зі здоров’ям внутрішніх органів нерідко позначаються на зовнішньому стані шкіри в зоні декольте. Тому якщо у вас є така проблема, то це зайвий привід перевірити здоров’я ендокринної і травної системи, роботу нирок і печінки.

Зневоднення організму

В’яла шкіра = суха шкіра. Якщо клітини епідермісу не отримують належного зволоження і живлення, то капіляри стають більш помітними, а сама шкіра сухою і зморшкуватою.

Надлишок УФ-променів

Прийняття сонячних ванн рекомендовано тільки з використанням сонцезахисних засобів. Однак і вони не можуть стати гарантією повного захисту. З-за надмірного впливу прямих сонячних променів на шкіру в зоні декольте можуть з’явитися не тільки зморшки, але і пігментні плями.

Різкі скачки ваги

Зміни в масі тіла завжди негативно позначаються на стані шкіри, і зона декольте не виняток. Різкий набір ваги або схуднення неодмінно стануть причиною в’ялої шкіри.

Шкідливі звички та неправильний спосіб життя

Паління, надмірне вживання спиртних напоїв, зловживання шкідливою їжею не кращим чином позначаються на зовнішності в цілому, і шкірі зокрема.

Як боротися з проблемою?

Коли фактори, що негативно впливають на стан шкіри декольте стали більш-менш зрозумілі, прийшов час поговорити про ефективні способи боротьби з проблемою. Покладаючись на досвід інших жінок та рекомендації фахівців, ми виділили кілька правил, дотримуючись яких ви зможете виправити ситуацію:

Пийте більше води. Дотримуючись денної норми споживання рідини, ви зможете нормалізувати свій водний баланс і наситити шкіру;

Відмовтеся від високих подушок. Вони призводять до утворення складок в зоні шиї, які потім «сповзають» на область декольте;

Слідкуйте за поставою. Сутулість тільки ускладнює ситуацію, тому контролюйте своє тіло, слідкуйте за плечима і не горбитесь;

Перегляньте свій раціон. Додайте в їжу продукти багаті на вітаміни і мікроелементи;

Робіть зарядку. Знайдіть в інтернеті хоча б найпростіший комплекс вправ для шиї. Елементарні фізичні навантаження вже через пару тижнів дадуть помітний результат;

Робіть маски і компреси для шкіри. В їх основі можуть бути персикова, мигдальна, кокосова олія, олія ши і виноградних кісточок, мед і яєчний жовток.

Пам’ятайте, що краса і молодість вашої шкіри безпосередньо залежить від догляду за нею. Прислухайтеся до порад даних вище, і зовсім скоро ви забудете про в’ялість, ваша зона декольте перетвориться до невпізнання, стане пружною і красивою.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net