Світ

WSJ дізналася про можливе скасування Китаєм чергового раунду консультацій з США

США и КитайМожливість укладення торговельної угоди між США і Китаєм в травні викликає сумніви після того, як президент США Дональд Трамп оголосив, що з п’ятниці вводить нові мита на китайські товари. Як передає Арменпресс, про це повідомила в неділю газета The Wall Street Journal.

«Поворот до жорсткої лінії суперечить нещодавнім оптимізму адміністрації, і це засмучує плани на потенційно заключний раунд переговорів на цьому тижні», — йдеться у публікації.

Трамп заявив, що з п’ятниці також хоче «найближчим часом» накласти мита на китайську продукцію, що раніше не обкладалася зборами, вартістю 325 млрд доларів.

Газета звертає увагу, що Трамп оголосив про це напередодні візиту у Вашингтон представницької китайської торгової делегації на чолі з віце-прем’єром Держради КНР Лю Хе.

Видання, посилаючись на власні поінформовані джерела, зазначає, що після оголошення про нові тарифи візит може не відбутися в призначені терміни — 8 травня.

Причиною введення нових мит може бути те, що Трамп вважає, що китайська сторона намагається внести зміни в практично готову угоду.