Соціум

WSJ: в декількох школах США ввели дрес-код для батьків

школаАдміністрації декількох американських навчальних закладів ввели заборону на появу на шкільній території батьків в неналежному зовнішньому вигляді, зокрема, в бігуді. Як повідомила газета The Wall Street Journal, директор школи імені Джеймса Медісона в Х’юстоні (штат Техас) Карлотта Отли Браун заявила, що «деякі батьки приходять за своїми дітьми в одязі, що не є пристойною для навчальних закладів», передає ТАСС.

У листі, направленому батькам учнів, повідомляється, що не можна буде приходити в бігуді, піжамах, в мішкуватою одязі, в надмірно обтягує або «зайве відкритою» одязі, а також в дуже рваних джинсах. Порушникам цих правил вхід на шкільну територію буде закритий до тих пір, поки ті не переодягнуться.

Схожі вимоги для батьків ввела і адміністрація школи імені Барака Обами в Річмонді (штат Вірджинія). Там під заборону потрапили нічні чепчики, піжамні штани, укорочені шорти і спадають штани. «Ми всі повинні служити прикладом для учнів», — наводить газета заяву цього навчального закладу.

Ввести дрес-код для батьків на законодавчому рівні запропонував член законодавчих зборів штату Теннессі Ентоні Паркінсон. За даними The Wall Street Journal, розгляд цього законопроекту, який викликав дебати, перенесено на майбутній рік. Один з противників цієї законодавчої ініціативи, член палати представників законодавчих зборів Теннессі Райан Вільямс, вважає, що такого роду вимоги можуть обернутися тим, що батьки будуть в меншій мірі стежити за навчанням своїх дітей в школах.

Зі свого боку експерти в Американському союзі захисту громадянських свобод припустили, що введення дрес-коду для батьків може суперечити тій частині чинного законодавства, яка забороняє дискримінацію в школах і коледжах, які отримують федеральне фінансування.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net