Соціум

Як люблячі бабусі прищеплюють онукам погані звички

У стосунках між батьками і бабусями дітей розбіжностей задосить.

Але найчастіший камінь спотикання — харчування дитини. Бабусі, що діють зі своїх найкращих спонукань, закривають очі на вимоги матерів і намагаються все зробити по-своєму. До чого це призводить, описали експерти, інформує Ukr.Media.

Бабусі часто змушують дитину доїдати все, що знаходиться в тарілці. Швидше за все, ця наполегливість родом з минулого, коли за кожним шматком хліба стояла ціла ідеологія. В цьому немає нічого поганого, крім того, що дітей звичка доїдати все навіть через силу призводить до постійного переїдання, зайвої ваги, проблем зі здоров’ям тощо.

Кожен прийом їжі бабуся неодмінно супроводжує шматком хліба. Від такої звички відмовитися складно навіть у дорослому віці. Адже хліб і правильна харчова поведінка не мають нічого спільного.

Бабуся вміє настояти і змусити з’їсти ненависний продукт навіть тоді, коли дитина не вередує, а їй просто не подобається цей смак. Сучасний ринок продуктів дозволяє знайти альтернативу будь-якого продукту і зовсім ні до чого прищеплювати дитині відразу до їжі.

Ще одна звичка — хотіти солодкого. За це теж треба сказати «спасибі» бабусям. Коли дитина не хоче їсти кашу, бабусі вдаються до улюбленого прийому — «з’їж кашу, одержиш цукерку». Поступово виробляється звичка будь-який прийом їжі супроводжувати солодким, яке стає бажанішою всього на світі.

Бабусі взагалі люблять годувати онуків солодким. Кашу посипати цукром, сирок або кефір підсолодити — це сприймається, як належне. Від цього у дитини збиваються смакові орієнтири.

Бабусі не люблять, коли їх онуки п’ють просту воду. У бабусі завжди є компот, морс або смачний сік. Онуків потрібно пригощати, а проста вода бабусями сприймається інакше. І не намагайтеся умовити їх дозволити онукові пити воду, все одно він отримає компот з цукром.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net