Здоров’я

Як навчитися підтягуватися багато разів

Всього через кілька місяців тренувань, ви зможете підтягуватися по 10 разів.

Як зараз пам’ятаю тренажерний зал в шостому класі. На самому початку навчання всі учні пройшли тест на рівень фізичної підготовки. Одною з вправ тесту було підтягування на турніку. Я пам’ятаю, як я нервував, стоячи в черзі. Я був товстою дитиною. Мама намагалася мене якось підтримати та казала мені, що у мене кістка широка, але я ж знав, що це жир. Дивлячись на турнік я точно знав, що не зможу підняти свою величезну вагу, інформує Ukr.Media.

Я дивився, як худі хлопці підтягувалися. Мені здавалося що це нікчемна справа, якщо ти мало важиш. Переді мною в черзі була дівчина. Вона була справжньою спорт-машиною. Я стояв з відкритим ротом і дивився на неї як вона підтягується. Я втратив рахунок того, скільки підтягувань вона зробила.

Коли тренер покликав мене до турніка я постарався себе морально заспокоїти. В той момент я переконав себе, що зможу зробити хоча б 4-5 підтягувань. З моєю знову знайденою упевненістю я скочив і схопив турнік. Все було скінчено, навіть не розпочавшись. Я сильно постарався піднятися хоча б раз, але мій жир був таким важким, що я не міг підтягнути себе. Я не зміг підтягнутися навіть раз.

З того часу я поставив собі за мету прийти в форму і навчитися підтягуватися. Багато разів. Підтягування, для мене, це унікальне випробовування у фітнесі.

Користь від підтягувань

Підтягування роблять тіло міцним. Лише одне підтягування напружує наступні м’язи:

Пальців
Передпліччя
Біцепсів
Трицепсів
Плечі
Заду
Центральні

Від підтягувань буде рости не тільки сила, але ще і верхня частина тіла стане більше. Крім того, сила, яку отримуєш від підтягувань допоможе і в інших вправах.

Як навчитися підтягуватися багато разів

У мій час мені допоміг мій друг порадою про те, як навчитися підтягуватися. Він склав мені справжній регулярний графік тренувань. І що ти думаєш? Це спрацювало. Всього лише через місяць виснажливих тренувань і я вже підтягувався по 10 разів з переворотом в кілька підходів.

Так що, якщо ти готовий приступити до регулярних тренувань з підтягування, скористайся моїми порадами.

Якщо у тебе дуже низький рівень фізичної підготовки і ти можеш підтягтися тільки один раз, почни з 12 підходів по одному підтягування, з перервою в 45 секунд між вправою. Виконуй це два рази на тиждень. Як тільки ти зможеш підтягуватися два рази поспіль, приступай до наступної програми тренувань:

Тиждень 1: 6 підходів по 2 повторення. 45 секунд перерви між підходами. Тренування влаштовуй два рази на тиждень.
Тиждень 2: 5 підходів по 3 повторення два рази на тиждень.
Тиждень 3: 4 підходи з 4 повторень два рази на тиждень.
Тиждень 4: 3 підходи по 6 повторень два рази на тиждень. Якщо ти в змозі зробити більше — не стій на місці, йди вперед. Як я вже сказав, до цього часу я був в змозі підтягнутися цілих 10 разів.
Коли ти дійдеш до моменту, що зможеш робити понад 12 підтягувань — настав час додавати додаткову вагу до своїх тренувань.

Де робити підтягування

Багато чоловіків не роблять підтягування, оскільки вони не мають доступу до турніка. Існує кілька варіантів, де можна робити підтягування:

на добротній гілці дерева у дворі;
у спорт-залі;
на домашньому турніку, який можна купити та без проблем встановити в гаражі або дверному проході.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net