Здоров’я

Як підбадьоритися без кави: найбільш ефективні та прості способи

П’ята чашка кави за день — не найкраще рішення, якщо вам потрібно залишатися в тонусі якомога довше.

Восени, як ні в який інший час року, людина відчуває себе позбавленою сил і енергії. Однак пролежати всі ці місяці під теплою ковдрою, нічого не роблячи, на жаль, не вийде. Ми повинні працювати, прибирати вдома, ходити на побачення і виховувати дітей. Де ж знайти на це все сили, якщо пити багато кави небезпечно для здоров’я? Ми розповімо вам про найбільш ефективні та при цьому прості способи, які допоможуть підбадьоритися без кофеїну, інформує Ukr.Media.

Перекуси з великим вмістом білка

Одним з головних симптомів дефіциту білка є відчуття втоми. З цієї причини кожен раз, коли ви відчуєте, що заряд енергії знижується, робіть перекус горіхами, сухофруктами, арахісовим маслом. Корисно буде робити собі ще і білкові коктейлі.

Вітамін В

Коли в організмі бракує цього вітаміну, людина частіше тривожиться, стає менш сконцентрованою, гірше спить. В результаті вона не може бути активною весь день. Заповнити нестачу вітаміну В можна, вживаючи рибу, яйця, боби.

Табу на солодке

Хоча солодке допомагає підбадьоритися, ефект від нього короткочасний. Вже через невеликий проміжок часу рівень енергії різко знижується, і людина може відчувати себе ще більше розбитою і втомленою. Тому краще зовсім не їсти солодке.

Дробове харчування

Ритм життя багатьох людей призводить до того, що з ранку людина не завжди встигає поснідати, обід на роботі містить шкідливі продукти, і тільки ввечері, коли вона добирається додому, вона наїдається за весь день. Але це дуже шкідливо для здоров’я, і не дозволяє організму рівномірно отримувати енергію протягом дня. Фахівці рекомендують їсти невеликими порціями, але частіше, ніж 3 рази в день.

Холодний душ

Освіжитися і змусити свій мозок працювати чітко і ясно можна за допомогою холодної води. Ця процедура відмінно бадьорить, крім того, позитивно впливає на здоров’я. Загартовування допомагає у зміцненні імунної системи.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net