Здоров’я

Як позбутися проблем із тиском та продовжити своє життя

Поради медиків щодо зниження артеріального тиску.

Зниження високого артеріального тиску необхідно для довгого, здорового і щасливого життя. Медики зібрали кращі поради для того, щоб нормалізувати тиск, інформує Ukr.Media.

Лікарі підкреслюють, що гіпертонія або високий кров’яний тиск можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, включаючи інсульт або інфаркт.

Це пов’язано з тим, що високий тиск в серцевих тканинах і кровоносних судинах мозку послаблюють серцеві м’язи, змушуючи їх працювати менш ефективно.

Артеріальний тиск підвищується з віком — принаймні, половина людей, яким понад 75 років страждають гіпертонією, частково через затвердіння артерій і ослаблення серцевого м’яза.

Медики вирішили розповісти про зміни, які ви можете внести у свій спосіб життя для того, щоб знизити артеріальний тиск.

Симптоми:

Гіпертонію часто називають тихим убивцею. Але є деякі симптоми, на які варто звернути увагу:

головні болі
затуманений зір
кровотечі з носа
задуха
Як знизити артеріальний тиск

Займайтеся фітнесом

Важливо регулярно займатися спортом у будь-якому віці. Це може бути що завгодно: ходьба, біг, плавання, йога, їзда на велосипеді або танці.

Якщо ваш кров’яний тиск дещо підвищений, фізичні вправи можуть запобігти розвитку гіпертонії.

Медики рекомендує тренуватися по 30 хвилин в день чотири рази в тиждень.

Уникайте стресу

Хронічний стрес може сприяти підвищенню артеріального тиску.

Постарайтеся прийняти те, що ви не можете змінити, і сплануйте як можна вирішити проблеми. Уникайте стресових спусків і знаходьте 15 хвилин в день для того, щоб спокійно посидіти, подихати, відпочити або ж помедитувати.

Приймайте магній

Цей мінерал може допомогти знизити кров’яний тиск, адже дослідження показали, що люди з високим рівнем споживання магнію на третину рідше страждають від серцевого нападу або інсульту. Горіхи, насіння, зелене листя і темний шоколад — відмінні джерела цього корисного мінералу.

Скиньте зайву вагу

Якщо у вас надмірна вага, ви можете страждати від порушення дихання під час сну (апное), що також пов’язано з гіпертонією.

Скоротіть вживання в їжу солі

Дорослі повинні їсти не більше 6 г солі в день — це приблизно одна чайна ложка. Люди, яким понад 50 років, діабетики і люди з хворими нирками більш чутливі до натрію. Перевірте етикетки, їжте менше обробленої їжі і куштуйте їжу перед додаванням солі.

Не бійтеся сонця

Дослідження показали, що вплив сонячного світла збільшує вироблення оксиду азоту, який розширює артерії. Вітамін D, що виробляється сонцем, також знижує артеріальний тиск і може знизити ризик інсульту.

Будьте обережні з кавою

Кофеїн викликає короткий, але різкий стрибок кров’яного тиску. Можливо, вам доведеться скоротити споживання чаю, кави, якщо ви особливо чутливі до цього.

Позбавтеся від шкідливих звичок

Кожна цигарка, яку ви курите, піднімає ваш кров’яний тиск на довгий час навіть після того, як ви її вже загасили.

Тому продовжте своє життя, кинувши палити!

Повноцінно харчуйтеся

Вживайте в їжу більше фруктів, овочів. Уникайте насичених жирів і холестерину.

Вживайте алкоголь дуже рідко

Вживання алкоголю може збільшити ризик розвитку гіпертонії, особливо, якщо вам вже понад 65 років.

Висипайтеся

Намагайтеся розслабитися перед сном, не дивитися телевізор і не користуватися гаджетами. Кращим варіантом буде прийняти ванну, почитати приємну книгу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net