Men's & Women's

Як правильно їздити, щоб звести до мінімуму кількість сколів на кузові машини

Що робити, щоб максимально зберегти лакофарбове покриття?

Одна з найнеприємніших проблем, від якої не застрахований жоден автомобіль — сколи на лакофарбовому покритті кузова. Найвразливіше місце в цьому плані — фронтальна частина машини, капот і передні крила. Саме відколи на металевих деталях кузова, якщо їх вчасно не усунути, рано чи пізно стають вогнищами корозії. Як їздити, щоб звести до мінімуму їх кількість, інформує Ukr.Media.

Оберегти свою «ластівку» від таких «поранень » на всі сто відсотків, при регулярній експлуатації в наших умовах у будь-якому випадку не вийде. Це було б можливо, якщо на дорогах зовсім не було каменю, гравію і навіть піску. А поки жоден учасник руху не застрахований від шаленої «зброї». Утім, в незначній мірі знизити подібний ризик все-таки можна.

Гравій та щебінь

Влітку відколи найчастіше з’являються на дорозі з щебеню. Взимку — на покритті, обробленому піском або протиожеледною гранітною крихтою. У будь-який час року групою ризику є ділянки з розсипаним гравієм або тим же щебенем, де зазвичай ведеться ремонт дорожнього полотна. Чим рідше ваш автомобіль буде потрапляти в такі умови, тим менше на ньому буде сколів.

Але вже якщо ви опинилися в таких обставинах, краще знизити швидкість, рухатися повільно та зберігати максимальну дистанцію до попереднього автомобіля, що їде. Хоча і в цьому випадку при відсутності розподільної перегородки є великий шанс зловити камінь в бічну частину авто від зустрічного транспорту.

Максимальна дистанція

Щоб звести до мінімуму появу сколів на кузові, максимальну дистанцію слід зберігати при русі на дорогах із будь-яким покриттям і в будь-яких умовах. При цьому, чим менше автомобілів буде вас обганяти, їхати поруч із вами в сусідній полосі, або йти назустріч, тим менше шансів отримати скол. Щоб цього досягти, слід за можливістю планувати поїздки в «непопулярний» час, коли на дорогах панує мінімальний трафік руху. Головне — уникати подорожей у годину пік.

За фурами

У жодному випадку не можна прилаштовуватись упритул до великогабаритних вантажівок, у шинах яких заряджений і чекає свого пострілу цілий арсенал «різнокаліберної зброї». Дистанція за таким транспортом повинна бути не менше 150 метрів.

Засоби захисту

Одним із найбільш ефективних засобів захисту сьогодні є антигравійна плівка, якою обклеюються найбільш вразливі місця або відразу весь кузов. Серед її типів експерти виділяють поліуретановий виріб, який завдяки каучуку у своєму складі відрізняється особливою надійністю і довговічністю при експлуатації. Така плівка захищає покриття не тільки від сколів, але і від інших шкідливих впливів. Єдиний недолік цього засобу — його ціна.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net