Соціум

Як правильно організувати для малюка перший у житті Новий рік

Поради батькам дитини.

Складно знайти людину, яка не любить новорічні свята. Перший у житті Новий рік нехай і не запам’ятається дитині, але обов’язково подарує їй відчуття дива і свята. Для дітей старшого віку — це особлива пора, коли реальність переплітається з казкою. Щоб ця казка була неперевершеною, мамі доводиться докласти багато зусиль. Наші поради допоможуть полегшити це завдання, інформує Ukr.Media.

Невід’ємною частиною свята і головною прикрасою будинку є ялинка. Проте слід уважно підійти до її вибору, щоб свято не перетворилося на трагедію, особливо коли в будинку маленька дитина.

Як вибрати першу ялинку

Штучне дерево слід купувати тільки в магазині, де можуть надати сертифікат безпеки на нього. Живу ялинку теж вибирайте за наявності всіх документів. Вона повинна мати липкий на дотик, смолистий стовбур і зелену свіжу хвою. Адже сухе і давно зрубане деревце є пожежонебезпечним. Також із міркувань безпеки відразу приберіть опалу хвою, щоб вона не загорілася.

Як встановити ялинку на перший Новий рік

Встановіть лісову красуню в приміщенні без килимів і на деякій відстані від електрообігрівачів. Гілки і верхівка не повинні торкатися навколишніх предметів і стін. Також вона не повинна загороджувати проходи і заважати вільному виходу з приміщення. Ялинкові прикраси своїм блиском, як магнітом притягують діточок і ті запросто можуть потягнути за іграшку або гілочку. Тому простежте, щоб всі прикраси міцно трималися, а сама ялинка була надійно закріплена. Щоб деревце не обсипалося, довше залишалося свіжим, укріпіть його у відрі з піском і поливайте протягом усіх святкових днів.

Як прикрасити ялинку

Звичайно, хочеться, щоб ялинка виглядала чудово! Проте, коли в будинку маленькі діти, не рекомендується прикрашати її скляними іграшками. Бажано замінити їх прикрасами з безпечних матеріалів або обгородити ялинку парканчиком у ріст дитини, щоб вона не змогла близько до неї підійти. Відмінним варіантом прикраси є іграшки, зроблені власними руками. Це завдання можна доручити старшій дитині, тим самим залучити її до творчих доробок. Із метою пожежної безпеки намагайтеся не використовувати вату або марлю, не просочену вогнезахисним складом.

Увага! Категорично забороняється:

Запалювати на ялинках свічки.

Прикрашати новорічну красуню саморобними електричними гірляндами.

Залишати ввімкнену гірлянду без нагляду і давати вмикати її дітям.

Близько підпускати до ялинки дітей (ялинкові голки можуть зашкодити не тільки шкірі, але і очам малюка).

Залишати дітей біля ялинки наодинці на довгий час.

Головне, пам’ятайте: ялинка повинна бути не тільки красивою, але і безпечною. Прикрашайте її в гарному настрої, з душевним теплом. Коли все готово, хочеться запам’ятати першу ялинку в житті вашого малюка і зробити гарні фотознімки на тлі зеленої красуні.

Кілька порад для ідеальної фотосесії:

Найбільш природні і веселі світлини виходять, коли діти не очікують спалаху камери, а просто грають.

Не чекайте свята — беріться за фотоапарат у будь-який відповідний момент.

Спостерігайте за малюком і ловіть у кадрі гарний настрій і емоції щастя!

Якщо спонтанні знімки не виходять, підготуйтеся, одягніть дитину відповідно. Знайдіть речі, які можуть викликати у дитини різні емоції: здивування, радість, інтригу, захоплення.

Правильно організувати свято для дитини — це просто. Головне, не забувати про безпеку, щоб не перетворити його в нещасний випадок. Подаруйте малюку хороші емоції. Перші свята запам’ятовуються на все життя. Адже казка з хорошим закінченням подобається не лише дітям, але і дорослим. Проявіть у ці дні більше турботи і любові до своїх чад, сходіть із дитиною на міську площу. Там обов’язково стоїть велика красуня ялинка, а поруч із нею, напевно, справжні Дід Мороз і Снігуронька.

Вони завжди встигають до тих, хто з дитинства вірить у новорічні дива!

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net