Економіка

Як стати ідеальним керівником, з яким приємно працювати

Люди йдуть не з компаній, а від своїх босів. Як стати ідеальним керівником, з яким приємно працювати? Почати варто з розуміння основ: професіоналізм, об’єктивність і етична поведінка, інформує Ukr.Media.

Навчіться відрізняти справжні ризики від помилкових

Багатьом босам варто навчитися розрізняти справжні ризики від помилкових. Іноді вони готові багато чим ризикнути, щоб, на їх думку, виділитися на тлі інших. Ефективні боси приймають реальні ризики не заради ризику, а заради успіху справи, і надихають на це оточуючих. Справжні керівники мотивують своїх співробітників на досягнення, мотивують словами, діями та власним прикладом. А хто ж не захоче працювати зі справжнім лідером і бути схожим на нього?

Вмійте бачити можливості навіть у нестабільних ситуаціях

Несподівані проблеми, перешкоди, кризи — трапляється все. Ефективні боси розглядають кризу як можливість. Вони усвідомлюють, що серйозні зміни не робляться під час штилю, вони робляться під час бурі. Справжні керівники розглядають невизначеність і нестабільність не як бар’єр, а як сприятливий фактор. Вони вміють реорганізовувати, змінити, модернізувати, мотивувати, надихати та робити свою компанію набагато сильнішою.

Вірте в неможливе

Більшість людей хочуть чогось цілком досяжного. Ефективні боси очікують більшого — від себе і від оточуючих. А потім вони показують своїм співробітникам, як цього досягти. Вони вміють досягати неможливого і навчити цьому інших.

Будьте щирі в емоціях

Ефективні боси не тільки професіонали, вони ще й люди. Вони щиро радіють, коли все йде добре, і демонструють щиру вдячність співробітникам. Вони не приховують розчарування в поганих ситуаціях, не звинувачуючи лише інших. Вони навіть можуть проявляти гнів. Істинним босам не чужі людські емоції, але перш за все вони ставляться до своїх працівників і колег як до людей.

Вмійте підстраховувати своїх співробітників

Природжені боси ніколи не кидають своїх співробітників «під танк». Скоріше, вони їх підстраховують і оберігають, іноді навіть без відома самого працівника.

Ідіть і робіть

Великі боси не бояться засукати рукави, забруднитися, та виконувати найважчу роботу. Ніяка робота для них не буває занадто дрібною, жодна задача не буває для них некваліфікованою, нудною або неналежною.

Керуєте твердо, але не тисніть власним авторитетом

У кожного боса є назва його посади. Посада ця дає йому повноваження керувати, приймати рішення, організовувати та навчати. Ефективні боси керуються людьми, а не назвою своєї посади. Їхні слова та вчинки дають працівникам можливість відчувати, що вони працюють на себе, а не на свого керівника.

Встановлюйте велику, значущу ціль

Хороший бос працює на досягнення цілей організації. Ефективний бос працює на досягнення цілей організації та ще на одну, більш значущу мету: стимулювати та розвивати працівників, прищепити їм почуття гордості за свою компанію і те, що вони роблять. Бізнес — іноді не тільки бізнес, в ньому також є місце і для персонального, особистого ставлення.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net