Men's & Women's

Як водію підготуватися до тривалої поїздки

Поради, які допоможуть зробити поїздку безпечною і комфортною.

У житті кожного водія настає момент, коли йому треба вирушити в тривалу поїздку. Найчастіше підготовка до подорожі обмежується турботами про автомобіль, при цьому часто ігнорується стан самого водія, інформує Ukr.Media.

Для того, щоб без проблем дістатися до пункту призначення і не нашкодити здоров’ю, дуже важливо підготувати не тільки автомобіль, але і власний організм. Ми розповімо, що слід робити автомобілісту, а що не варто перед і під час багатогодинної поїздки.

Забудьте про каву

Одноманітні пейзажі та відсутність компанії навіть у світлий час доби, може зробити водія, сонливим і знизити його уважність. Більшість водіїв п’ють каву, щоб бути бадьорими. Але це не найкращий варіант. Кофеїн допомагає збадьоритися на короткий період і з часом людина зіткнеться з ще більшою втомою, ніж до вживання напою.

Відмовтеся від щільного обіду і вечері

Чим ситніше ви поїли, тим більше шансів заснути прямо під час руху. Намагайтеся багато не їсти ні перед поїздкою, ні під час неї. Їжте невеликими порціями, але частіше, ніж зазвичай. Крім того рекомендується пити достатню кількість води.

Увімкніть бадьору музику

Якщо ви вирушили в дорогу на самоті, то розважити вас може музика. Головне не вмикати повільні та спокійні композиції. Заздалегідь звантажте добірку танцювальної музики. Ритмічні гучні звуки допоможуть мозку залишатися активним.

Провітрюйте салон

Щоб в дорозі вам не стало погано від нестачі кисню, необхідно як можна частіше провітрювати салон. Якщо на вулиці не жарко або немає сильного морозу, краще їхати з відкритими вікнами, або використати з цією метою кондиціонер.

Розмовляйте за кермом

Така порада може комусь здатися дивною, адже нас постійно переконують, що подібна практика збільшує ризик потрапити в аварію. Але вчені довели, що спілкування не відволікає водія. Навпаки, якщо ви тривалий час перебуваєте в дорозі, спілкування допоможе не заснути. Коли ви одні в салоні, то можна зателефонувати своїм друзям і обговорити гострі питання. Суперечка «розбудить» мозок і не дозволить випадково заснути.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net