Здоров’я

Як зміцнити імунітет та не захворіти восени: корисні поради

Ці прості, але ефективні дії вбережуть ваше здоров’я.

Перехід від одного сезону до іншого завжди супроводжується великою кількістю хворих на застуду та грип. Організм людини просто не встигає перебудуватися і зустріти перший холод. Восени, щоб уникнути хвороб, багато починають активно приймати вітаміни і інші засоби, які повинні допомогти їм в екстреному порядку зміцнити імунну систему. Подібні дії цілком зрозумілі, оскільки всі розуміють, що міцний імунітет знижує ризик застудитися. Тим не менш, далеко не всі імуномодулятори можуть впоратися зі своїм завданням. Щоб відчути належний ефект, їх буде недостатньо. Але які ж методи допоможуть ефективно захистити себе від сезонних хвороб?

Спати належну кількість годин

Організму дорослої людини для повноцінного відпочинку потрібно не менше 7 годин якісного сну. Краще всього, якщо людина буде спати 8-9 годин кожен день. Якщо постійно лягати пізно, а вставати рано, нормальне функціонування організму в кінцевому результаті буде порушено, тому він не зможе повною мірою захищати себе від різних вірусів, інформує Ukr.Media.

Займатися спортом

Зміцнити імунну систему можна й за допомогою фізичних вправ. Водночас потрібно знайти золоту середину і не виснажувати себе в спортзалі або під час пробіжок. Надмірне навантаження може дати зворотний ефект. Робіть щоранку зарядку і кілька разів на тиждень виконуйте комплекс вправ помірної складності. Поліпшення можна відчути, навіть якщо по пів години в день ходити пішки.

Приймати сонячні ванни

Восени значно збільшується кількість похмурих днів. І бувати на сонці не так просто. Тим не менше, якщо ви вільні і бачите, що на вулиці виглянуло сонце, кидайте все і йдіть на свіже повітря. Сонце є одним з основних джерел вітаміну D, який необхідний організму для захисту від простудних захворювань.

Очищати організм від токсичних речовин

Простим, але при цьому надійним способом виведення з організму шлаків і токсинів, є вживання мінеральної води. Крім того корисно пити зелений чай, який відрізняється високим вмістом антиоксидантів, що допомагають імунній системі бути більш міцною.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net