Соціум

Як змінювалася аудиторія Instagram і Facebook в Україні — дослідження

Чисельність аудиторії обох платформ досягла піку в лютому 2019 року, але потім адміністрація Facebook видалила більш як 1 млн фейкових акаунтів.

В Україні в 2019 році соціальні мережі Instagram і Facebook видалили один мільйон спамерських пошукових роботів. Про це свідчать дані дослідження українського агентства plusone, опубліковані в понеділок, 23 вересня.

Кількість користувачів обох платформ досягла піку в лютому цього року. Потім адміністрація Facebook масово видалила фейкові акаунти, йдеться в дослідженні. Тоді кількість користувачів українського Facebook скоротилася з 13 до 12 млн, а Instagram — з 11 до 10 млн. Однак станом на вересень чисельність аудиторії відновилася, йдеться в аналітичному звіті.

Також дослідники стверджують, що «за останні 12 місяців український Instagram зростав більш швидкими темпами, ніж Facebook». Зараз є всі підстави вважати, що в короткостроковій перспективі Instagram стане соціальною мережею №1 в Україні, стверджують фахівці.

Facebook в Україні користується 31% населення, Instagram — 26%. У регіональному розрізі, найменший рівень проникнення двох соцмереж відбувається в областях, де раніше були популярні російські соцмережі ВКонтакте і Однокласники.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Facebook в Україні знешкодив «фабрику тролів». Компанія видалила сторінки та акаунти, які поширювали дезінформацію. У цих сторінок у сумі було 4,2 млн дописувачів.

Також повідомлялося, що Facebook зупинив роботу тисячі додатків після скандалу з витоком даних.