Соціум

Які дрібниці здатні зіпсувати враження навіть від дорого ремонту

Погляньте на список, можливо, вам теж ще є, над чим попрацювати.

Навіть якщо ви витратили багато сил, часу і грошей на перетворення заповітних квадратних метрів — це не означає, що ваша квартира тепер виглядає ідеально. Які дрібниці здатні зіпсувати враження навіть від найдорожчого ремонту? Погляньте на список, можливо, вам теж ще є, над чим попрацювати, інформує Ukr.Media.

Дешеві пластикові підвіконня

«Але вони ж практичні» — можете заперечити ви і будете не зовсім праві. По-перше, пластикові підвіконня у догляді не настільки практичні, як може здатися на перший погляд (вони брудняться і травмуються нітрохи не менше своїх більш дорогих побратимів»), а по-друге, цей пластик відразу ж впадає в очі і псує враження навіть від найбільш вишуканого ремонту.

Якщо ви хочете добитися ефекту «дорого і зі смаком», тоді зверніть увагу на підвіконня з натурального каменю або його аналогів (вони не настільки дорогі, як думає більшість із вас, але виглядають набагато краще пластикових варіацій). До того ж, пластик сам по собі небезпечний, особливо найдешевший і неякісний варіант.

Меблі зі стокових магазинів

Те ж саме стосується меблів з магазинів економ-класу. У своїй більшості подібні магазини роблять ставку не на якість, а на доступність, тому для виготовлення меблів вибирають не найкращі матеріали. До того ж, такі моделі досить швидко виходять з ладу, тому їх доводиться міняти регулярно, і виглядають не завжди акуратно, псуючи загальне враження від інтер’єру і вказують на те, що у господарів відсутнє почуття смаку.

Магнітики на холодильник

Навіть якщо ви пристрасний колекціонер магнітиків і з гордістю демонструєте всім, в яких країнах і містах ви вже встигли побувати, це не означає, що вони прикрашають ваш інтер’єр і підкреслюють ваш статус. Особливо, якщо мова йде про дешеві китайські аналоги, які зараз продаються на кожному кутку в будь-якій країні світу. Тому краще заведіть окрему коробочку для своїх скарбів, які ви привозите з подорожей, і акуратно складіть свої магнітики туди. І коли вам будуть заглядати гості, ви так само зможете демонструвати свої «трофеї», а потім акуратно прибрати їх назад.

Слабке освітлення

Відсутність світла здатне увігнати в депресію кого завгодно. Безумовно, є такі стилі, які припускають темні варіації (той же лофт, наприклад), але навіть в тому випадку все продумано настільки грамотно, що, потрапляючи в таке приміщення ви не відчуває дискомфорт від того, що доводиться просуватися практично на дотик.

Буває так, що власники квартир вирішують «перейняти» по трохи з різних стилів, оформляють всю квартиру в темно-сірих тонах і замість ламп розміщують лише парочку бра на стінах. Чи варто говорити про те, що гості, потрапляючи в такий простір, дуже швидко йшли і не поспішали повернутися знову, так і через якийсь час здаються самі господарі. Вони розуміють, що навіть приготування їжі на кухні дається з великими труднощами, тому що постійно доводиться напружувати очі в такій напівтемряві. У результаті просто доводиться переробляти ремонт, з урахуванням минулих помилок.

Тому, якщо ви мрієте про інтер’єр з натяком на розкіш і стиль, тоді вам точно не підійдуть «лампи Ілліча» або 1-2 бра на всю квартиру. Виділіть окремі зони і для кожної з них продумайте своє світлове рішення.

Багаторівневі стелі

Хвилеподібні химерні стелі теж залишилися в далекому минулому. Головний девіз цього сезону — простота в деталях. Тому не варто встановлювати складні багаторівневі конструкції, досить вибрати однотонну натяжну стелю з точковим освітленням (а додатковими бра, торшерами і так далі, ви зможете виділити окремі зони у своїй квартирі).

М’які іграшки, статуетки і сувеніри

Що стосується м’яких іграшок, то експерти нагадують — вони доречні лише в тому випадку, якщо у вашій сім’ї є діти. Та й то, вони є справжніми збирачами пилу, тому їх необхідно регулярно чистити і прати. В іншому випадку це може негативним чином позначитися на здоров’ї всіх членів родини. А ось якщо у вашому будинку не проживають діти, тоді не варто збирати зоопарк плюшевих звіряток. Погодьтеся, ліжко молодої жінки, усипане м’якими іграшками, виглядатиме швидше безглуздо, ніж мило, і вкаже на те, що вона ще не вийшла з підліткового віку, а отже, не здатна приймати рішення і брати на себе відповідальність.

Що стосується статуеток і сувенірів, привезених з подорожей, то вони теж захаращують квартиру, збирають пил і зводять нанівець всі ваші старання зі створення затишного і стильного простору. Якщо ви мрієте про елегантний інтер’єр, тоді з особливою ретельністю підбирайте елементи декору, які гармонійно підтримають загальний настрій, а не будуть вибиватися із стилю.

Предмети інтер’єру «як у всіх»

Вибираючи предмети декору, не варто йти шляхом «як у всіх» і брати перше-ліпше, що пропонують вам популярні гіпермаркети. Якщо ви хочете підкреслити свою індивідуальність, то постарайтеся вибрати такі речі, які точно не можна буде зустріти у кожного другого вашого знайомого. Проявіть фантазію і виберіть саме те, що стане прикрасою або навіть родзинкою вашого інтер’єру і буде відповідати вашому статусу і характеру.

Крім того, дизайнери інтер’єрів рекомендують вибирати пледи, фіранки, подушки, ковдри та інший текстиль з якісних матеріалів, а не дешеву синтетику, яка після першого ж прання виглядатиме так, немов пролежала у вас на дачі багато років, перш ніж ви вирішили дати їй другий шанс.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net