Здоров’я

Які хвороби може спровокувати хронічний стрес?

Життя неможливе без стресу. Але якщо не робити ніяких дій і постійно перебувати в напрузі, стрес може прийняти хронічну форму, із-за чого можуть виникати різні проблеми зі здоров’ям. Ми підібрали найбільш поширені та небезпечні наслідки хронічного стресу, інформує Ukr.Media.

Ожиріння

Для деяких людей єдиним способом трохи заспокоїтися є поїдання їжі. Найчастіше вживається солодке, оскільки воно сприяє збільшенню рівня серотоніну — гормону щастя. В результаті людина швидко набирає вагу, і може страждати від ожиріння.

Розлад харчової поведінки

Проте не всі люди намагаються «заїдати» стрес. Не менше тих, хто із-за сильних переживань не може нормально харчуватися. Тривала відсутність повноцінного харчування може призвести до виснаження і порушення роботи внутрішніх органів.

Погіршення стану шкіри та волосся

Люди, які часто нервують, знають, як це відбивається на їх зовнішньому вигляді. Тривалий стрес може завершитися для людини рясним випаданням волосся, розвитком екземи, псоріазу та герпесу.

Порушення роботи шлунково-кишкового тракту

Хронічний стрес може серйозно вдарити та по ШКТ. Із-за постійного стресу люди можуть страждати від печії, розладу кишківника, спазмів і підвищеного газоутворення. Якщо вчасно не вжити заходів, ці проблеми можуть перерости в хронічну нудоту, гастрит, виразку.

Руйнування зубів

Люди, які часто нервують, мають погані зуби. Значною мірою причина цього криється в сильному стисканні зубів під час сну. Механічний тиск, який виникає в цей момент, може призвести до сильних головних болів і болів в щелепі. Крім цього зуби можуть почати кришитися.

Порушення роботи серця й органів дихання

Гормон стресу може порушувати розподіл крові по тілу. Із-за цього підвищується ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи та легень. Прискорене серцебиття і дихання, тривожність і апатія повинні стати приводом для візиту до лікаря.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net