Здоров’я

Які яблука корисніше додати у свій раціон

Ми розповімо про шкоду і користь цього популярного фрукта.

У здоровому раціоні людини обов’язково повинні бути присутні різноманітні овочі та фрукти. В них містяться необхідні для організму вітаміни та мікроелементи. Найпопулярнішим фруктом в усьому світі можна назвати яблука, інформує Ukr.Media.

Чим вони корисні, чи існують протипоказання, і якого кольору плоду краще віддавати перевагу?

Користь яблук

Яблука є джерелом багатьох мікроелементів, які необхідні організму для нормального функціонування і захисту від різних захворювань. У них містяться:

залізо;
мідь;
кальцій;
магній;
йод;
фосфор;
вітаміни групи C;
вітаміни групи B;
вітамін PP;
вітамін Е і багато іншого.
Яблука дуже корисні для печінки, оскільки пектини, які містяться в них сприяють виведенню поганого холестерину. Крім того, цей фрукт прийде на допомогу при запаленнях і набряках, завдяки присутності в ньому антиоксидантів. Кверцетин у поєднанні з вітаміном С здатний захищати організм від онкологічних захворювань.

Шкода яблук

Попри всі свої корисні властивості, яблука необхідно з обережністю вживати людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. У період загострення краще зовсім відмовитися від фрукта. Цієї поради слід дотримуватися і в разі виникнення метеоризму після вживання яблук.

У складі яблук присутні кислоти, які здатні руйнувати зубну емаль і провокувати різні захворювання зубів, у тому числі карієс. Тому після того, як ви з’їсте яблуко, завжди полощіть рот простою водою.

Деякі виробники при вирощуванні яблук застосовують нітрати, тому краще віддавати перевагу домашнім фруктам і ніколи не їсти яблучні кісточки, в яких можуть міститися небезпечні речовини.

Якого кольору яблука більш корисні?

Вчені з’ясували, що більше користі здоров’ю приносять яблука зеленого кольору. Саме в них міститься більше корисних речовин. У плодах червоного кольору присутня велика кількість цукру, який здатний зашкодить здоров’ю.

Дієтологи рекомендують всім людям вживати зелені яблука сорту Голден, вони багаті мінералами та вітамінами. Цей варіант відмінно підійде навіть людям, які страждають алергією. Але, як і будь-який інший продукт, яблука слід їсти в міру.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net