Здоров’я

Якими корисними властивостями володіє козяче молоко

Чому воно корисніше коров’ячого?

Традиційно вважається, що козяче молоко набагато корисніше коров’ячого. Багато хто може згадати ситуацію з дитинства, коли під час хвороби бабуся або мама поїли вас козячим молоком, розраховуючи на те, що ви скоро видужаєте. Розберемося, чи корисне козяче молоко і якими корисними властивостями воно володіє, інформує Ukr.Media.

Сучасні дослідження підтверджують: козяче молоко має більш насичений мікроелементами склад, багато з яких мають вищу біозасвоюванність. Ці особливості корисні для вагітних і годуючих мам, бо поліпшується склад грудного молока. Також є позитивний вплив на розвиток дитини.

Розглянемо переваги докладніше:

Козяче молоко засвоюється і перетравлюється зі швидкістю, аналогічній швидкості грудного молока. Цим воно відрізняється від коров’ячого молока.

У козячому молоці присутні особливі жири — середньоланцюгові тригліцериди. Потрапляючи в організм, вони відразу всмоктуються в венозну мережу кишечника. Коров’яче ж молоко засвоюється за участю жовчі через лімфатичні капіляри, тому цей продукт часто більш «важкий» для дітей.

Козяче молоко багате корисними природними коротко- і середньоланцюговими жирними кислотами, природними олігосахаридами, 5 з яких, як встановлено сучасною наукою, подібні олігосахаридам материнського грудного молока.

Воно містить в 1,5 раза більше заліза, яке як і кальцій, має більш високу засвоюваність. Крім цього, продукт багатий цинком, селеном і вітамінами С, Е, А, які відіграють велику роль у розвитку імунної системи малюка.
Завдяки відсутності білків альфа-S 1-казеїну і гамма-казеїну козяче молоко, хоча і не повністю гіпоалергенне, але легше перетравлюється дітьми, чутливими до лактози.

Кози — вкрай охайні тварини, вони більш вимогливі до умов утримання і якості кормів, що робить молоко ніжним і приємним на смак.

Якщо мова йде про дітей до трьох років, то тут є свої підводні камені. Малюки сприйнятливі до зміни харчування, перебудова травного процесу завжди займає певний час, до того ж дитяче травлення відрізняється від дорослого.

Тому для маленьких дітей молоко, навіть козяче — занадто складний продукт, який не може засвоїтися в повній мірі. Будь-яке молоко вимагає адаптації під ще недосконалу травну систему дитини.

Хороший варіант — почати застосування не з цільного продукту, а з дитячих сумішей на основі козячого молока.

Це щадний і дбайливий варіант введення нового харчування в раціон малюка. Суміші для дітей на основі козячого молока не втрачають корисних властивостей живого продукту, але адаптують їх під потреби дитини і сприяють правильному засвоєнню вітамінів і мінералів.

Дитяче харчування на основі козячого молока утворює в шлунку малюка більш м’який згусток, що полегшує запори, які є частою проблемою при відмові від грудного вигодовування.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net