Прогрес

З 2021 року термін служби приладів побутової техніки буде збільшено

Також виробників зобов’яжуть випускати необхідні деталі для ремонту їх техніки протягом 10 років.

Європейські виробники починаючи з 2021 року зобов’язані підтримувати випуск необхідних запчастин для ремонту їх техніки щонайменше протягом 10 років після початку продажів. Таку вимогу закріплено законом і поширюється вона на всі холодильники, пральні машини та посудомийниці, які продаються в ЄС. Навіть якщо ті вироблені за межами Європи, інформує Ukr.Media.

Такі правила покликані збільшити строк служби побутових приладів і скоротити обсяг відходів. А заодно допомогти споживачам, які масово скаржаться на техніку, яка виходить з ладу, як тільки завершується термін гарантії. Автори змін впевнені, що такі правила мотивують виробників випускати більш довговічні прилади.

Ще одне нововведення Європейської комісії полягає в перегляді категорій енергоефективності приладів. Існуюча шкала значно застаріла, зізнаються чиновники, і зараз близько 85% всієї продукції, що випускається по класу A і вище. Однак це і є проблемою.

Адже при купівлі холодильника класу А+, людина впевнена, що купує продукт найвищої категорії. На ділі ж він значно не дотягує до дійсно ефективних пристроїв. Тому з 2021 року шкала енергоефективності буде змінена. У ній більше не буде категорій А+++ і т. д. А економічність приладу визначать за шкалою від A до G.

З’являться на маркуванні та кілька нових обов’язкових для вказівки параметрів. Для пральних машин, наприклад, доведеться вказувати ефективність віджимання, час прання, масу завантаження білизни, споживання води, а також рівень шумового забруднення.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net