Соціум

З узбережжя Кейптауна зникли великі білі акули

Місто Кейптаун, що працює з місцевою програмою Shark Spotter, повідомляє про «повне зникнення» великих білих акул з Помилкового затоки за останні 18 місяців, йдеться у повідомленні, яке було передано численним ЗМІ на цьому тижні.

Між 2010 і 2016 роками дослідники реєстрували в середньому 205 спостережень за великими білими акулами на рік в районі Ложної затоки, 18-мильного басейну шириною 28 кілометрів у південно-західному куті Південної Африки, недалеко від міста Кейптаун. До 2018 року ця цифра знизилася до 50. Цього року ще не було жодного підтвердженого випадку.

«Ще одним підтвердженням відсутності цих великих хижаків є відсутність будь-яких або укусів на тушах китів», — йдеться в заяві муніципалітету Кейптауна. «Ми не знаємо, як їх відсутність вплине на екосистему», — додав муніципалітет. «Ми також не знаємо причин їх зникнення».

Згідно туристичного сайту Кейптауна, дайвінг в клітці з акулами є «одним з найпопулярніших видів туристичних розваг».

Місцеві ЗМІ повідомляють, що причиною зникнення акул можуть бути косатки.

Дослідження, опубліковане в квітні, виявило, що великі білі акули залишають своє «переважне мисливське угіддя», коли косатки з’являються там. Дослідники виявили, що акули не повертаються в ці райони протягом приблизно року.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net