Соціум

За два місяці в Бангладеш від ударів блискавок загинули 126 осіб

Більшість з них померли, коли працювали в полі чи пасли худобу.

За одну добу в шести районах Бангладеш 14 людей загинули і ще одна особа постраждала. Про це повідомляє Dhaka Tribune з посиланням на поліцію і місцеву владу в суботу, 13 липня.

Йдеться, що чотири людини, серед яких батько з двома дорослими синами, загинули в окрузі Пабна на заході країни, коли вони працювали в полі недалеко від місцевої школи.

В окрузі Майменсінгх на півночі Бангладеш під час вилову риби загинув молодий рибалка від удару блискавки, а його брат постраждав. Також у цій місцевості загинули молодий хлопець і чоловік-намистяр.

Три особи вантажили банани в машину в окрузі Чуаданга на заході Бангладеш, коли їх наздогнав удар блискавки. А в окрузі Сунамгандж у центральній частині країни загинули батько і його 12-річний син, коли вони ловили рибу. Їх відвезли в лікарню, але врятувати їх не вдалося.

В окрузі Нетракона блискавка вбила фермера, коли він пас корову, а поруч з одним з найбільших міст країни — Раджшахі — іншого селянина прошила стихія, коли він працював у полі.

Зазначається, що в Бангладеш у травні-червні від ударів блискавок загинули щонайменше 126 осіб. Серед жертв стихії 21 жінка, семеро дітей і 98 чоловіків. Більшість з них померли, коли працювали в полі або ж випасали худобу. Також за цей період постраждали 53 особи.

Раніше в Івано-Франківській області блискавка вбила трьох чоловіків. Інцидент стався на зупинці, де знаходилося п’ять осіб. У результаті удару ще дві жінки постраждали.

Також повідомлялося, що під час грози на Львівщині блискавка вбила 25-річну жінку. Трагедія сталася в селі Малий Дорошів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net