Men's & Women's

За п’ять років в IT-сфері в чотири рази збільшилася кількість жінок

Дослідження показало, що жіноцтво тепер становить майже чверть від усіх IT-фахівців України.

В українській IT-сфері протягом останніх п’яти років кількість жінок зросла в чотири рази — з дев’яти тисяч спеціалісток до майже 40 тисяч. Про це сказано в прес-релізі компанії GlobalLogic у середу, 18 грудня.

Для аналізу компанія використовувала дані з відкритих джерел і дослідження McKinsey, DOU, YouControl, Delo, а також — внутрішню статистику за 2014-2019 роки. Зазначається, що в Україні 24% IT-спеціалісток — їхня частка стабільно зростає більш ніж на 16% в рік.

«Більшість з них займається тестуванням програмного забезпечення або менеджментом проектів. Частка тестувальниць і жінок на менеджерських позиціях, у порівнянні з чоловіками-фахівцями, у цих напрямках становить по 38%, а серед усіх розробників 11% — жінки», — йдеться в повідомленні.

Крім цього компанія проаналізувала дані про гендерний баланс у цілому по ринку США і України у 2014-2019 роках.

За останні п’ять років кількість жінок на позиції топ-менеджерів у США збільшилася і досягла 26%. У 2014 році цей показник становив 22%. В Україні ж, за останніми даними, у всіх галузях серед топ-менеджерів близько 30% жінок.

Нагадаємо, що раніше Зеленський розповів про Державу в смартфоні. Глобальною метою української влади є побудова країни з добре розвиненою цифровою економікою, повідомив Президент.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net