Здоров’я

Захворюваність на кір у Києві зросла втричі

Столична влада попереджає про спалах захворювань з настанням навчального року через низький рівень вакцинації дітей.

За півроку в Києві на кір захворіло понад п’ять тисяч людей — утричі більше, ніж роком раніше. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, повідомляє прес-служба КМДА

Відзначається, що більше половини хворих були госпіталізовані через тяжкий перебіг хвороби, двоє невакцинованих дорослих померли.

«Просто кілька вражаючих цифр: у 2015 році в Києві на кір хворіли 5 осіб, в 2016 — 3, в 2017 — 87, в 2018 — 3045 а за півроку 2019 — понад 5000», — повідомила Гінзбург.

За її словами, це наймасштабніший спалах кору в Києві за час незалежності.

Вона повідомила, що, за висновком фахівців, планові щеплення в попередні роки не отримало досить велика кількість дітей у віці до 5 років і від 7 до 14 років.

«Це діти, які вже повертаються після літнього відпочинку з усіх куточків країни, у вересні підуть у дитячі садки і школи, і в нас буде новий спалах. І не тільки кору. Зараз, на жаль, доречно передбачити і зростання захворюваності на інші небезпечні для дорослих і дітей хвороби, наприклад — на дифтерію», — попередила Гінзбург.

За її словами, в комунальних медустановах зараз є понад 57 тисяч вакцин для профілактики кору, паротиту та краснухи. Гінзбург закликала зробити щеплення тих, у кого низький титр антитіл до кору.

Відзначимо, за даними Міністерства охорони здоров’я, з початку року на кір в Україні захворіло понад 57 тисяч осіб, тоді як за весь минулий рік — близько 54,5 тисячі. При цьому з літа рівень захворюваності різко знизився.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net