Світ

Заради екології університет у Лондоні припинить продавати бургери

Таким чином ВНЗ приєднався до боротьби зі змінами клімату. Крім цього, у закладі збільшать кількість студентів, які вивчають проблеми навколишнього середовища.

Університет у Лондоні, Великобританія, більше не продаватиме бургери: так у навчальному закладі планують боротися з глобальним потеплінням. Про це повідомляє ВВС у понеділок, 12 серпня.

Голдсмітс, університет Лондона, знімає з продажу всі продукти з яловичини та буде стягувати збір у розмірі 10 пенсів з води в пляшках й одноразових пластикових стаканчиків.

Університет також планує встановити більше сонячних панелей у своєму кампусі в районі Нью-Крос на південному сході Лондона і якомога швидше перейти на 100-відсоткові поставки екологічно чистої енергії.

Університет виробляє близько 3,7 млн ​​кг вуглецю на рік, але сподівається стати вуглецево-нейтральним до 2025 року.

Також навчальний заклад спробує збільшити кількість студентів, які вивчають зміни клімату.

Учені говорять, що яловичина завдає більше шкоди навколишньому середовищу, оскільки корови виробляють більше метану і вимагають більше землі і води, ніж інша худоба.

Нагадаємо, що раніше рекордна спека була зафіксована відразу в кількох країнах Європи. Місцями стовпчики термометра перевищили 42 градуси.

Також вчені підрахували, що за останні 46 років темпи танення льодів у Гренландії збільшилися в шість разів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net