Соціум

Засновник Discovery Channel виставив своє ранчо на продаж за $279 млн.

Засновник телемережі Discovery Channel Джон Хендрікс виставив на продаж своє ранчо в штаті Колорадо за $279 млн. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на газету The Wall Street Journal.

За її даними, Хендрікс разом зі своєю дружиною придбали цю ділянку площею близько 2,8 тис. га ще на початку 1990-х років. За минулі з того часу майже три десятиліття він встиг побудувати там основний будинок площею понад 2 тис. кв. м, обладнаний, крім іншого, власної обсерваторією, а також два гостьових будинки. Крім цього на території знаходяться злітно-посадкова смуга і два вертолітні майданчики.

Додатково до основної території ранчо потенційний покупець зможе отримати в своє розпорядження курортний комплекс площею 687 га, землю під який сімейна пара купила вже в кінці 90-х. Він складається з готелю на 72 номери, 14 бунгало, п’яти ресторанів пропонує гостям розвинену бізнес-інфраструктуру. На цій же території знаходиться музей автомобілів, що входять в особисту колекцію Хендрікса, які також перейдуть у власність нового власника землі. Мова йде про 55 рідкісних зразках автомобілебудування, деякі з яких були зроблені ще на початку минулого століття.

Видання підкреслює, що основна територія ранчо була виставлена на продаж ще два роки тому за $149 млн. Проте остаточна його вартість, разом з додатковою територією, здатної приносити щорічно чималий дохід від туристів, становить $279 млн.

67-річний Джон Хендрікс заснував телеканал Discovery Channel, пізніше став телемережею, що включає в себе кілька каналів, в 1985 році. Discovery Channel знаменитий завдяки великій кількості науково-популярних передач власного виробництва. Мовлення телеканалів мережі ведеться в безлічі країн світу, в тому числі в Росії. У 2014 році Хендрікс покинув пост голови ради директорів компанії і заснував стриминговый сервіс CuriosityStream.