Соціум

Засновник компанії Microsoft назвав 2 книги, які варто прочитати кожному

Білл Гейтс вважає їх обов’язковими для людей, які мають намір працювати у Фонді Білла і Мелінди Гейтс та Microsoft.

Американський підприємець і громадський діяч, філантроп, один із засновників компанії Microsoft Білл Гейтс дуже багато читає і часто радить книги, які дійсно змушують задуматися, інформує Ukr.Media.

Під час виступу у своїй рідній школі Lakeside School (Сіетл), у якій, до речі, багато років тому він і познайомився з майбутнім співзасновником компанії Microsoft — Поллом Алленом, Білл Гейтс знову підняв тему читання. Один із найбагатших людей планети назвав дві книги, які вважає «досить фундаментальними» і обов’язковими для людей, яких наймає на роботу у Фонд Білла і Мелінди Гейтс та Microsoft.

Ось ці дві обов’язкові для прочитання книги: «Фактивність» («Factfulness») Ганса Рослінга і «Кращі ангели нашої природи» («Better Angels of Our Nature») Стівена Пінкера.

Те, що книга «Фактивність» є однією з найулюбленіших Білла Гейтса, — не дивно. Адже центральна ідея цього твору, як написав він у своєму блозі у 2018 році, — «як зробити наше життя і наш світ кращим». Саме цей напрям є центральним у діяльності фонду, який він створив: надавати допомогу країнам, що розвиваються, щоб люди мали доступ до медичного обслуговування та всіх благ цивілізації. Ця книга настільки сподобалася Біллу Гейтсу, що він роздав її електронну версію всім випускникам коледжу 2018 року. «Хоча я більш ніж упевнений, що цю працю повинна прочитати абсолютно кожна людина, однак особливо вона корисна тим, хто тільки вступає в доросле життя», — прокоментував Білл Гейтс.

Також обов’язковою для читання Гейтс вважає книгу «Кращі ангели нашої природи» Стівена Пінкера.

«Ця книга пропонує справді новий та свіжий погляд на те, як змінити наш світ на краще», — написав Гейтс у блозі. У ній аналізується насильство як явище, що, за його словами, допомагає зрозуміти, як «побудувати більш мирні та безпечні суспільства».

«Стівен Пінкер показує нам, як цього можна досягти на практиці, причому з великою часткою імовірності», — вважає Гейтс. — Його праця — це не тільки внесок в історичну науку, а й, найважливіше, — у наш світ».

Білл Гейтс підкреслює, що читання — це лише перший крок. Люди повинні вміти ставити запитання, наприклад: «Як би ви відповіли на це?» Йому подобається, коли люди хочуть вчитися і розвиватися.

Гейтс розповів, що його фонд наймає людей з різними і добре розвиненими навичками, однак головне — тих, хто поділяє його інтерес до того, щоб зробити наш світ кращим.

«У цих людей є одна спільна риса: вони захоплені прогресом, який відбувається зараз у всьому світі, і прогресом, який можливий, але поки що не існує. І вони вивчають ці речі, шукають шляхи та способи, як поліпшити життя людей», — пояснює він.

Гейтс також говорить, що люди повинні прагнути вчитися і постійно оновлювати свої знання. Для цього він рекомендує слухати підкасти або дивитися лекції в інтернеті. Білл Гейтс підкреслює, що якщо ви хочете домогтися успіху, слід розвивати в собі дуже цінну якість — готовність завжди залишатися «студентом» і постійно вчитися.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net