Здоров’я

Засоби для прибирання, які ніколи не можна поєднувати

Це може серйозно зашкодити вашому здоров’ю.

Чистота в будинку вкрай важлива для збереження здоров’я людини. У спробі досягти ідеального порядку і стерильності, деякі люди починають змішувати різні хімічні речовини, що може серйозно порушити роботу організму, а в деяких випадках призвести до смерті людини. Які ж речовини ніколи не можна з’єднувати разом?

Аміак і відбілювач

Найчастіше чистячі засоби виробляють на основі однієї з цих двох речовин. Однак їх не можна ні в якому разі змішувати, оскільки це призведе до утворення токсичних парів хлораміну. Якщо їх вдихнути, можна отримати опік горла, інформує Ukr.Media.

Оцет і відбілювач

Подібна суміш вивільняє токсичні пари хлору і хлораміну. Вони можуть викликати хімічні опіки, біль у горлі, подразнення очей і легенів.

Перекис водню та оцет

Зазвичай перекис водню використовується для очищення швів плитки. Але фахівці настійно не рекомендують змішування його з оцтом, щоб не створити надоцтову кислоту, яка може пошкодити шкіру, горло, легені та ніс. Ви можете використовувати ці два продукти один за іншим, але не змішувати їх.

Відбілювач і засіб для миття туалетів

Будь-який засіб, яким ви миєте туалет, не варто змішувати з чим-небудь. Особливу небезпеку несе його поєднання з відбілювачем. Така суміш може виділяти токсичні пари, які спровокують сльозотечу і проблеми з диханням.

Спирт і відбілювач

Змішування цих двох чистячих засобів створює хлороформ. Навіть при незначному його впливі, у людини виникає запаморочення і нудота. Великий обсяг хлороформу може призвести до пошкодження нервової системи, очей, шкіри, печінки, легень, нирок і навіть до смерті.

Засоби від засмічень

Засмічення в раковині не так просто вирішити. У хід можуть йти різноманітні засоби та методи. Але пам’ятайте, що якщо ви залили в трубу один вид засобу від засмічення, заборонено використовувати поверх нього ще один схожий засіб, оскільки це може призвести до вибуху.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net