Здоров’я

Здійснено прорив у лікуванні смертельних форм раку

Успішне використання клітинної терапії показало ефективність серед 60-93% пацієнтів.

У Стенфордському університеті в США визначили революційний прорив у галузі лікування смертельних форм раку. Про це повідомляє MedicalXpress.

На основі результатів застосування CAR T-клітинної терапії в попередні роки, вчені визнали її найбільш ефективною і перспективною.

CAR T-клітинна терапія виявилася ефективною в 60-93% випадків використання.

Так, метод виявився успішним з видами раку, що раніше вважалися невиліковними.

Найкращі результати терапія показала при гострому лімфобластному лейкозі B-клітин. Але довгострокові спостереження виявили високий відсоток рецидивів. При цьому при В-великоклітинній лімфомі CAR T-клітинна терапія виявилася менш ефективною, але частота рецидивів при цій хворобі низька.

Метод складний і поки не показує 100% результатів, оскільки деякі форми раку виробляють стійкість. Фахівці сподіваються в майбутньому виправити ці недоліки.

При CAR T-клітинній терапії в організм пацієнта поміщають модифікований білок з фрагментами антитіла. Він зв’язується з білком на ракових клітинах і допомагає його «знешкодити».

Напередодні була виявлена ​​смертельна небезпека водопровідної води. Також повідомлялося, що вчені назвали способи профілактики раку кишечника.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net