Політика

Зеленський очікує зустрічі з Трампом у вересні

У нового українського керівництва встановилися хороші взаємини і з самим Дональдом Трампом, і з його адміністрацією.

Президент України Володимир Зеленський очікує зустрічі з президентом США Дональдом Трампом або до проведення Генасамблеї ООН, або після неї, але у вересні. Про це український лідер сказав під час щорічного міжнародного форуму Ялтинська європейська стратегія YES-2019, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«По-перше, впевнений, що у нас вийде (зустрітися з Трампом — ред.), тому мене запросили. Зараз погоджують наші дипломатичні радники дату», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що зустріч його з Трампом буде «до Нью-Йорка (в дні проведення Генасамблеї ООН — ред.) у Вашингтоні, або буде після Нью-Йорка у Вашингтоні».

«Ця зустріч, впевнений, буде найближчим часом, теж у вересні», — наголосив президент України.

Зеленський стверджує, що у нового українського керівництва встановилися хороші відносини і з самим Трампом, і з його адміністрацією.

«У нас чудові взаємини зі США, тому що тепер замість запланованих $250 млн (допомоги США Україні в сфері безпеки — ред.) у нас буде $140 млн і $250 млн», — сказав він і висловив думку, що відносини між Україною і США йдуть в дуже правильному напрямку.

Президент України зазначив, що з Трампом у нього було кілька розмов і «в цілому поки все дуже добре». «Він мене постійно вітав з якимись перемогами», — додав Зеленський.

Напередодні міністр закордонних справ України Вадим Пристайко підтвердив, що президент Зеленський відвідає США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

При це 12 вересня тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що президенти України і США можуть зустрітися в Нью-Йорку в період з 23 по 26 вересня, і зараз триває узгодження графіків обох лідерів. Щодо візиту Зеленського до Вашингтона американський дипломат зазначив, що поки дата зустрічі з Трампом не визначена.

Нагадаємо, перша зустріч Зеленського з Трампом планувалася у Варшаві 1 вересня, але американський президент скасував поїздку до Польщі через ураган Доріан.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net