Політика

Зеленський повідомив, що у 2020 році підвищать прожитковий мінімум і знизять тарифи

Цей процес буде відбуватися поступово, але обов’язково принесе бажані результати.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в 2020 році істотно збільшиться прожитковий мінімум. Крім того, Зеленський запевнив, що істотно знизяться тарифи, інформує Ukr.Media.

«У 2020 році має збільшитися прожитковий мінімум. Він повинен стати реальним. Десь 4 300 при сьогоднішньому курсі. Курс до ста рости не буде. Курс — окрема проблема, вона є», — заявив президент.

Зеленський обіцяє, що незабаром відсоток від доходів домогосподарств, що українці платять за комунальні платежі, має зменшитися і не буде перевищувати 50%.

«МВФ вимагає, щоб у нас були ринкові ціни. Але з літа ми почали зменшувати тарифи. Ми з МВФ і з урядом домовлялися про наступне: що відсоток від доходу на комуналку сім’ї повинен зменшитися, і це ми гарантуємо людям. Прем’єр-міністр зі мною згоден», — розповів Зеленський.

За його словами, це буде досягнуто за рахунок того, що загальні доходи зростуть, зокрема, прожитковий мінімум, та відповідно витрати на комунальні платежі будуть становити менший відсоток.

«Люди не будуть платити 50%, 60% або 70% і більше комуналку, це я можу гарантувати. Ми працюємо над цим », — підкреслив він.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net