Політика

Зеленський відповів на інтерес інвесторів до покупки Мотор Січі

Президент повідомив, що Мотор Січ — стратегічне підприємство і питання по ньому має бути «пов’язане» з главою держави, але він ні з ким його не обговорював.

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що не може залишати взагалі без уваги питання долі ПАТ Мотор Січ, оскільки це підприємство є стратегічним для країни. Про це він сказав Радіо Свобода в Харкові, коментуючи інформацію видання The Wall Streer Journal.

«Усе, що я знаю про це, — це та теза, про яку Ви тільки що сказали. Я теж про це прочитав, причому прочитав вночі. Я ні з ким не зустрічався, ні з ким це не обговорював. Але це «особисте питання» має бути пов’язане з президентом України, тому що Мотор Січ — стратегічне підприємство. Я нічого поки що не можу додати до цього», — сказав Зеленський.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що радник Трампа домовляється про покупку Мотор Січі. США намагаються запобігти продажу заводу Китаю. Відповідна ініціатива, за даними ЗМІ, виходить з Білого дому.

Нагадаємо, влітку стало відомо, що компанії з Китаю купили половину акцій Мотор Січі і подали заяви до Антимонопольного комітету, щоб узгодити угоду.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net