Здоров’я

Жінка несподівано прокинулася після 27 років коми

болезньУ Німеччині жінка, 27 років перебувала в комі, прийшла в повну свідомість після того, як почула голос сина.

Як повідомляє Daily Mail, мешканка ОАЕ Муніра Абдулла отримала важку черепно-мозкову травму в ДТП в далекому 1991 році, коли в її машину недалеко від міста Аль-Айн в’їхав шкільний автобус. В автомобілі також знаходився її син Омар Вебер, якого мати врятувала, закривши собою. Хлопчик відбувся легкими травмами.

Жінку госпіталізували в місцеву лікарню, потім перевели в Лондон, щоб поставити діагноз. Лікарі відзначали, що жінка перебуває в мінімальному свідомості — стані, схожому на кому, при якому зберігається сприйнятливість до болю. Пізніше її повернули в ОАЕ, де багато років годували через трубку і проводили фізіотерапію.

У 2017 році наслідний принц Абу-Дабі Мохаммед бен Заїд дізнався про ситуацію сім’ї Абдулла і оплатив лікування жінки в Німеччині. Через рік Муніра почала видавати деякі звуки, а ще через кілька днів прокинулася і вимовила ім’я свого сина. Це сталося після того, як вона почула голос сина, який сперечався з кимось в лікарняній палаті.

Зараз жінка повернулася в Абу-Дабі разом з сім’єю і продовжує відновлюватися. Їй необхідна фізіотерапія для лікування атрофії м’язів.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net