Men's & Women's

Жінки з фігурою у формі яблука більш схильні до інсультів та інфарктів – дослідження

Жінки з фігурою у формі яблука в 2 рази частіше стикаються з інфарктами та інсультами, ніж їх однолітки з фігурою у формі груші. Пов’язано це з розподілом жирових відкладень навколо внутрішніх органів.

Вчені з коледжу медицини Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку 18 років спостерігали за 2683 жінками постклімактеричного віку, що мали здорову вагу. Фахівців цікавив зв’язок між розподілом жиру під шкірою і ризиком розвитку серцево-судинних захворювань.

З’ясувалося, що жінки, які мали найбільш виражену фігуру у формі яблука, в два рази частіше страждали від хвороб серця та інсультів, порівняно з жінками, у яких не було явних жирових відкладень в області талії. А жінки з яскраво вираженою фігурою у формі груші на 40% рідше стикалися з хворобами серця, порівняно з тими, у кого була невелика кількість жиру на стегнах.

В цілому, жінки з великою кількістю жиру навколо талії в три рази частіше стикалися з серцево-судинними захворюваннями, порівняно з тими, у кого жир найчастіше накопичувався в області стегон. Вчені вважають, що наявність великих обсягів жиру на стегнах захищає людей від хвороб серця, так як цей жир просто не має шкідливого впливу на внутрішні органи, на відміну від жиру в області талії.