Соціум

Зімбабве продав майже 100 слонів Китаю і Дубаю

Зімбабве продав майже 100 слонів Китаю і Дубаю на загальну суму 2,7 мільйона доларів за шість років, повідомляє агентство з дикої природи країни, передає AFP.

Представник управління парків і дикої природи Тінаше Фараво повідомила, що слони Зімбабве переповнюють національні парки, вторгаються в населені пункти, знищують посіви і створюють загрозу для життя людей. «Ми віримо в раціональне використання ресурсів, тому ми продали кілька слонів, щоб подбати про решту».

Фараво сказав, що за останні п’ять років в результаті конфлікту між людиною і твариною» загинуло 200 осіб, «і слони знищили не менше 7000 гектарів врожаю».

Він додав, що природне середовище проживання тварин виснажене через зміну клімату, тоді як періодичні посухи посилюють навантаження на перевантажені національні парки, змушуючи тварин шукати їжу і воду.

Згідно газеті Zimbabwe Chronicle, 93 слона були благополучно перекинуті по повітрю в парки Китаю і чотири в Дубай в період з 2012 по 2018 рік. Вони були продані за ціною від 13 500 до 41 500 доларів кожен.

Ботсвана, Намібія, Замбія І Зімбабве закликали послабити глобальну заборону на торгівлю слоновою кісткою через зростаюче число слонів в деяких регіонах.

Але за останнє десятиліття популяція слонів по всій Африці скоротилася приблизно на 111 000 до 415 000, в основному з-за браконьєрства.