Економіка

ЗМІ: Apple випустить нову версію недорогого iPhone

За версією інсайдерів, виробник прибере Face ID, натомість поверне сканер відбитків пальців.

Відразу кілька китайських ЗМІ опублікували статті про можливий вихід спеціальної моделі iPhone для китайського ринку. Вона повинна дозволити на рівних змагатися з Oppo і Huawei, які поки на ринку Піднебесної поза конкуренцією, інформує Ukr.Media.

У звіті джерел зазначено, що для здешевлення новинки Apple планує відмовитися від Face ID. Натомість виробник поверне сканер відбитків пальців Touch ID. Датчик може бути встановлений на задній панелі або ж прямо на екрані.

Подібні новини виглядають цілком правдоподібно, оскільки Apple вже випускала особливі моделі iPhone для Китаю. Так, продаються на місцевому ринку iPhone XS і iPhone XR володіють підтримкою двох фізичних SIM-карт, тоді як в усьому іншому світі користувачам доступна лише комбінація eSIM + SIM.

Якщо iPhone без Face ID дійсно готується, то він вийде не раніше наступного року. Найближчої осені Apple представить тільки наступників актуальних моделей. Всі вони мають виїмку в екрані і підтримують розблокування по обличчю.

Не так давно вже з’являлися чутки про розробку недорогого iPhone з новим процесором. Цілком можливо, що мова йшла саме про ексклюзив для китайського ринку без Face ID.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net