Аналітика

ЗМІ: куди зник Ердоган?

Турецькі користувачі соцмереж задаються питанням, куди зник президент Туреччини Реджеп Ердоган. Турецький лідер, який зазвичай виступає в заявами майже кожен день і з такою ж постійністю миготить на турецьких телеканалах, не з’являвся на публіці з минулої п’ятниці, пише Ahval.

Востаннє його бачили на публіці після п’ятничної молитви, коли він говорив з журналістами про напруженість через вуглеводнів у Східному Середземномор’ї та виборах мера Стамбула.

ЗМІ повідомили, що Ердоган виступить на ряді мітингів у всіх 39 районах Стамбула напередодні повторного голосування за нового мера 23 червня. Але Мехмет Ачет, оглядач проурядової газети «Єні Шафак» заявив у понеділок, що правляча партія Справедливості і розвитку змінила свою передвиборчу стратегію, щоб більше зосередитися на своєму кандидаті Біналі Йилдирим.

За його словами, ПСР змінила свої плани, так як її стратеги прийшли до висновку, що основна світська опозиція використовує виборчу кампанію, щоб зробити мішенню Ердогана. Оглядач газети Hürriyet Абдулкадір Сельві, відомої своїми тісними зв’язками з Ердоганом, також заявив, що президент відійде на будівель план у цій кампанії.

Кандидат від опозиції Екрем Имамоглу заявив у вівторок, що масові мітинги Ердогана були скасовані, а фотографії президента були видалені з візуальних матеріалів його партії.

Ердоган провів масові мітинги по всій Туреччині напередодні загальнонаціональних місцевих виборів 31 березня, що, на думку аналітиків, було помилкою, оскільки він відсунув убік кандидатів своєї партії. ПСР втратила контроль над низкою великих міст, але оскаржила підсумки виборів саме мера Стамбула .

Зараз багато хто в соцмережах задаються питанням, чи хворий Ердоган або є ще одна причина його зникнення з поля зору громадськості.

Кемаль Джан, оглядач опозиційного новинного сайту Duvar, заявив, що вихід Ердогана з передвиборної кампанії може бути або тактичної спробою послабити опозицію, або спробою захистити Ердогана від наслідків поразки на виборах у Стамбулі.