Світ

ЗМІ: Мей готує «сценарій» проведення другого референдуму за брекзит

МэйПрем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей склала «сценарій» проведення другого референдуму з питання виходу з Європейського союзу на випадок, якщо парламент висуне вимогу про проведення такого, повідомляє Reuters з посиланням на Daily Telegraph.

Мей сподівається знайти спосіб змусити парламент схвалити план виходу без додаткового голосування, але переговори з опозиційною лейбористською партією про компромісну стратегію виходу ще не завершилися.

Як пише газета, Мей обговорила з чиновниками і міністрами повторне голосування, в якому виборцям буде запропоновано вибір між виходом з Європейського союзу з угодою, виходом без угоди або скасуванням виходу.

Газета цитує неназвані джерела в уряді, які стверджують, що план референдуму стане необхідний лише в тому випадку, якщо переговори з лейбористами проваляться, а більшість у парламенті проголосує за повторне обговорення Brexit.

Daily Telegraph також повідомила, що джерело в офісі Мей спростував інформацію про проведення зустрічі для обговорення повторного референдуму про членство в ЄС.

Переговори з лейбористами, які пообіцяли умовну підтримку другого референдуму, повинні поновитися у вівторок, а міністри Мей провели останні дні в обговореннях їх можливих підсумків.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net