Світ

ЗМІ розповіли про перепалку Меркель і Макрона

Сварка сталася за обідом, присвяченим річниці падіння Берлінської стіни. Меркель заявила, що втомилася «збирати осколки», які залишає Макрон, а він у відповідь сказав, що не може робити вигляд, що з НАТО нічого не відбувається.

Президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили одне одному взаємні претензії на урочистому банкеті, присвяченому 30-річчю падіння Берлінської стіни. Про це пише The New York Times у понеділок, 25 листопада.

«Я розумію Ваше прагнення до руйнівної політики. Але я втомилася збирати осколки. Раз по раз мені доводиться склеювати розбиті Вами чашки, з яких ми могли би сісти і разом випити чаю», — сказала Меркель.

Макрон, у свою чергу, відповів їй, що не може приїхати на саміт НАТО в Лондоні і робити вигляд, що нічого не відбувається. Йшлося насамперед про його ставлення до дій Туреччини і США в Сирії.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Емманюель Макрон заявив про «смерть мозку» НАТО. Він розкритикував відсутність координації зі стратегічних рішень між США і їхніми союзниками по альянсу.

З ним не погодилися інші політики, зокрема Меркель і Столтенберг, які розкритикували заяву Макрона.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net