Світ

ЗМІ: виросло число азербайджанських прикордонників на кордоні з Грузією

монастырьЗбільшилося число азербайджанських прикордонників поблизу території монастиря Удабно в середньовічному печерному комплексі Давид-Гареджі. Як повідомляє телеканал Rustavi2, про це заявив архімандрит монастиря Кіріон (Оніані).

За інформацією архімандрита монастиря Киріона, на даний момент у туристів і паломників немає проблем з пересуванням. Однак він не виключає, що азербайджанські прикордонники знову закриють доступ до монастиря Удабно 5 травня.

«Раніше прикордонників було всього двоє. Стільки їх ще ніколи не було. А зараз, приблизно, 18 чоловік », — сказав архімандрит монастиря Кіріон в ефірі телеканалу.

25 квітня грузинська сторона заявила, що азербайджанські прикордонники перекрили дорогу в комплекс Кешікчідаг (Давид-Гареджі). Коментуючи дану інформацію, прес-секретар Міністерства закордонних справ Азербайджану Лейла Абдуллаєва заявила, що Азербайджан завжди був прихильником якнайшвидшої делімітації азербайджано-грузинського кордону.

«Питання делімітації державного кордону між Азербайджаном і Грузією вирішується в рамках наявних двосторонніх форматів на основі існуючих в міжнародній практиці процедур узгодження такого роду питань. Азербайджан завжди був прихильником якнайшвидшої делімітації азербайджано-грузинського кордону. Азербайджан готовий в самий найближчий час завершити цей процес », — сказала глава прес-служби МЗС Азербайджану.