Соціум

ЗМІ: Зниклу картину да Вінчі «Рятівник світу» виявили на яхті саудівського принца

Картину Леонардо да Вінчі «Рятівник світу», продану за рекордні $450 мільйонів, виявили на яхті Serene наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана, повідомляє Esquire з посиланням на TheTime.

Відзначається, що картина буде перебувати на яхті принца, поки влада Саудівської Аравії не побудують культурний центр, де планується експонувати картину.

Агентство Bloomberg повідомляє, що станом на 26 травня яхта перебувала в Червоному морі біля єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх.

Нагадаємо, в кінці березня газета The New York Times рассказалаоб зникнення «Спасителя світу». За даними видання, картина повинна була виставлятися у філії Лувра в Об’єднаних Арабських Еміратах, але полотна в музеї не було. При цьому ніхто зі співробітників не знав, де вона.

Пізніше в аукціонному домі christie’s розповіли, що картина да Вінчі була передана її новим власникам відразу після покупки в грудні 2017 року. При цьому ім’я нового господаря картини Christie’s не розкрили.

За даними The New York Times, в грудні 2017 року на аукціоні купив полотно саудівський принц Мухаммед бін Салман за рекордні $450 мільйонів.