Прогрес

Знайдена аномалія в космосі створена вселенським катаклізмом

Аномалії, знайдені в сузір’ї Змієносця, могли статися після одночасного зіткнення трьох невеликих галактик.

Вчені вперше в історії космічних спостережень виявили в центрі однієї галактики відразу три надмасивних чорних діри. Про це повідомляється в науковому журналі Astronomy & Astrophysics.

Астрофізик із Геттінгенського університету Пітер Вайльбахер зазначає, що галактика NGC 6240 в сузір’ї Змієносця є унікальним і аномальним місце у Всесвіті. В її центрі виявлені відразу три надмасивних чорних діри.

Раніше вчені вважали, що в центрі галактики NGC 6240 знаходиться пара чорних дір, але більш детальне вивчення показало, що зо три.

Подібне могло статися після зіткнення трьох галактик. Такі вселенські катаклізми могли бути причинами створення надзвичайно масивних чорних дір на початку існування Всесвіту.

Вчені не знають, як надмасивні галактики і чорні діри могли утворитися всього за перший мільярд років існування світобудови.

Раніше вважалося, що галактики досягають гігантських розмірів внаслідок поглинаючи прилеглих дрібніших галактик. Відкриття «потрійної» чорної діри може свідчити на користь теорії, що вони росли в інший спосіб.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net