Men's & Women's

Зростає частка старих авто на авторинку України

Найчастіше українці ввозять вживані автомобілі з-за кордону. Тільки у вересні в Україні зареєстрували 23 тисячі іноземних старих машин.

Українці у вересні зареєстрували 23 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легкових автомобілів. Це в 3,2 рази більше, ніж нових авто за цей же місяць, повідомляє Укравтопром в п’ятницю, 4 жовтня.

Якщо порівнювати з вереснем 2018 року, то реєстрації імпортованих вживаних автомобілів зросли на 126%, а їхня частка на первинному ринку збільшилася з 60% до 76%.

У вересні найпопулярнішим автомобілем був Volkswagen Passat — зареєстрували 1460 авто. На другому місці — Renault Megane, ввезли 1315 авто. Третя позиція у Skoda Octavia з результатом 1203 розмитнених і зареєстрованих авто. Volkswagen Golf став четвертим з 912 реєстраціями. А замикає топ-5 автомобілів з пробігом Ford Focus — 798 штук.

Усього з початку року українські номери отримали 321 600 старих автомобілів з інших країн, що в 4,5 рази більше, ніж роком раніше. Ринок нових легкових автомобілів за той же період склав всього лише 61 700 авто.

Нагадаємо, 22 серпня набуло чинності рішення про штрафи за нерозмитнені «євробляхи».

Але вже 12 вересня Верховна Рада проголосувала за відстрочку введення штрафів за нерозмитнені «євробляхи» ще на 90 днів.

Потім «євробляхери» влаштували протести в урядовому кварталі, висунувши вимоги владі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net