Здоров’я

Зубний скрегіт шкідливий для організму людини

Медики поділилися інформацією про останні дослідження.

Медики з Німеччини поділилися інформацією про останні дослідження в галузі стоматології. На думку фахівців, таке явище, як скрегіт зубами може бути небезпечним, інформує Ukr.Media.

Зубний скрегіт нерідко зустрічається у людей, які здавалося б, не мають жодних проблем зі здоров’ям. Також і сама ця звичка часто здається несуттєвим питанням. Однак це не так, впевнені дослідники, таке явище може серйозно нашкодити здоров’ю.

Зубний скрегіт не є захворюванням зубів, він впливає як на зуби, так і на жувальні м’язи та скронево-нижньощелепові суглоби. Німецьке товариство стоматології, проаналізувавши проблему бруксизму, як скреготіння називають професіонали-медики. Поки точної відповіді на причини появи не знайшли, це може бути як стресова ситуація і розлади сну, так і шкідливі звички на зразок куріння або захоплення алкоголізмом, надмірні дози кофеїну. Крім того, виною скреготу можуть бути побічні явища при прийманні деяких ліків і генетика.

При цьому з-за бруксизму зуби в місці стирання втрачають захисну речовину, внаслідок чого емаль може руйнуватися, а зуби стають дуже чутливими. Також серйозні пошкодження відзначаються в зубному кишені, можливе виникнення бактеріальних запалень і випадання зубів.

Також наслідком шкідливої звички може бути лицьовий біль, викликаний сильною напругою жувальних м’язів. Часто відзначається дисфункція щелепних суглобів і навіть їх блокування у вкрай складних випадках. З віком проблема стає ще критичніше, тому чим раніше людина займеться її рішенням, звернувшись до професіоналів, тим краще.