Світ

ЄС виділив 900 млн євро на гуманітарну допомогу у всьому світі

Європа демонструє солідарність і підтримку тим, хто її потребує, заявили в керівництві Єврокомісії.

Європейська комісія затвердила бюджет на допомогу країнам, які страждають від гуманітарних криз, в розмірі 900 млн євро. Кошти виділені на 2020 рік для більш ніж 80 країн. Про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

Так, 400 млн євро будуть спрямовані на програми в Африці, де кошти ЄС допоможуть людям, постраждалим від конфлікту в ДР Конго, тим, хто страждає від продовольчої кризи в Сахелі, і тим, хто змушений був тікати від насильства в Південному Судані, Центральноафриканській республіці і Чаді.

На Близькому Сході 345 млн євро від ЄС будуть спрямовані на вирішення гуманітарної кризи в Сирії, поліпшення становища біженців в сусідніх країнах, а також на пом’якшення надзвичайно критичної ситуації в Ємені.

Азії і Латинській Америці нададуть 111 млн євро для вразливих верств населення, які постраждали від кризи у Венесуелі, і біженцям в сусідніх країнах. ЄС також продовжить надавати допомогу в таких азіатських країнах, як Афганістан, М’янма і Бангладеш.

«Хоча конфлікт залишається головною причиною голоду і переселення, його вплив значно погіршився через зміни клімату. Європа несе відповідальність, щоб демонструвати солідарність і підтримку тим, хто її потребує. Наша допомога залежить від повного гуманітарного доступу, щоб організації, які надають допомогу, могли виконати свою життєво важливу роботу», — сказав уповноважений ЄС з питань управління кризами Янез Ленарчич.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net