Світ

Євросоюз продовжив санкції проти Білорусі

Обмеження включають ембарго на поставки зброї і заморожування активів, а також заборону на поїздки чотирьом особам, внесеним до списку Євросоюзу.

Євросоюз на рік продовжив обмежувальні заходи щодо Білорусі. Про це йдеться в прес-релизі Ради ЄС.

Відзначається, що влада Євросоюзу вирішила продовжити обмежувальні заходи щодо Білорусі ще на один рік — до 28 лютого 2021 року. Дані заходи включають ембарго на поставки зброї і техніки, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також заморожування активів і заборону на в’їзд для чотирьох осіб, яких звинувачують у причетності до зникнення двох опозиційних політиків, бізнесмена і журналіста в 1999 і 2000 роках.

Також продовжено обмеження на поставки біатлонного обладнання та іншої спортивної зброї в Білорусь. Ці поставки підлягають попереднім дозволом у кожному конкретному випадку.

Санкції проти Білорусі були вперше введені в 2004 році у зв’язку зі зникненням згаданих вище людей. У 2011 році були прийняті додаткові санкції щодо людей, причетних до порушення виборчих прав і прав людини. Ембарго на постачання зброї було введено того ж року.

У лютому 2016 року Євросоюз скасував більшість санкцій проти Білорусі. Вони стосувалися 170 осіб і чотирьох компаній.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net