Світ

Адміністрація США ввела санкції проти Міжнародного кримінального суду

США ввели санкції щодо прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Фату Бенсуди, яка розслідує злочини американських військових в Афганістані. Про це повідомило видання Європейська правда.

Також влада США внесла до списку санкцій главу відділу юрисдикції, комплементарності і співробітництва МКС Факісо Мочочоко.

Санкції передбачають заморожування активів на території США і заборону на поїздки в США.

«Сьогодні ми робимо наступний крок, тому що МКС продовжує націлюватися на американців, на жаль», — заявив держсекретар США Майк Помпео, коментуючи прийняте рішення.

Він наголосив, що фізичні та юридичні особи, які продовжують надавати матеріальну підтримку Бенсуді і Мочочоко, також ризикують наразитися на санкції.

За словами Помпео, Держдепартамент також обмежив видачу віз у США особам, які були залучені в зусилля суду з розслідування дій американського військового контингенту в Афганістані. При цьому глава Держдепу США не назвав конкретні імена.

Раніше повідомлялося, що 11 червня президент США Дональд Трамп підписав указ, яким дозволив вводити економічні санкції проти співробітників МКС, які розслідують військові злочини в Афганістані.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду розслідує передбачувані військові злочини, вчинені у 2003-2014 роках в Афганістані, і можливу причетність до них талібів, афганської влади, солдатів США і ЦРУ.