Економіка

Аграрії дали першу оцінку збиткам від хвилі заморозків в Україні

Для того, щоб зберегти частину врожаю і відновити культури від температурного стресу, українські садівники проводять обробку насаджень.

Хвиля заморозків накрила західні регіони України, а також Польщі, Білорусі та Литви. За словами садівників і виробників ягідних культур, вона виявилася менш згубною на тлі втрат, які понесли садівники від заморозків у квітні. Про це, пише EastFruit.

Повідомляється, що найбільших втрат зазнали виробники полуниці, кісточкових культур, а також малини, ожини, агрусу, лохини і смородини.

«У деяких господарствах повідомляють про втрату понад 50% врожаю, так як більшість садів в цей час цвіли», — говорять експерти.

У той же час, ситуація у господарствах, які знаходяться в низинах, де збирається холод, сильно відрізняється в гіршу сторону від тих, які розташовані на височинах або пагорбах.

Фермери, які вирощують картоплю і овочеві культури, також повідомляють про втрату частини або навіть усього врожаю. Проте, у деяких з них є надія, що рослини ще зможуть відновитися, хоча листя частково почорніло.

Майже не постраждали від заморозків яблуневі сади.

«Про серйозні збитки для врожаю говорити, найімовірніше, не доводиться», — повідомляють садівники.

Однак дати повну оцінку втрат експерти обіцяють лише через кілька днів.

Раніше повідомлялося, що на український ринок надійшла промислова картопля з Нідерландів, яку раніше збиралися утилізувати.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net