Прогрес

Amazon заборонила копам використовувати технологію розпізнавання облич

Заборона була введена на рік в контексті протестів, що охопили США після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда.

Компанія Amazon прийняла рішення про тимчасову заборону для поліції США використовувати її технологію розпізнавання обличчя. У компанії сподіваються, що за цей час будуть розроблені правила використання системи, повідомляється в блозі компанії.

«Ми вводимо річний мораторій на використання поліцією технології розпізнавання облич від Amazon», — йдеться в заяві.

У компанії виступають за посилення правил використання подібних систем і чекають від Конгресу США розробки нових норм контролю. Компанія сподівається, що уряд США протягом року зможе розробити такі правила.

У той же час Amazon дозволяє використовувати цю технологію організаціям, які займаються пошуком зниклих дітей, допомагають жертвам торгівлі людьми і возз’єднанню сімей.

Перед цим компанія IBM оголосила про повне припинення розробки технологій розпізнавання обличчя.

Такі рішення обумовлені посиленням тиску на компанії після смерті від рук поліції афроамериканця Джорджа Флойда в Міннесоті.

Технологія розпізнавання обличчя вже деякий час піддається критиці. Дослідження показують, що більшість алгоритмів мають велику ймовірність неправильно ідентифікувати обличчя темношкірих осіб та інших представників меншин, на відміну від білих людей.

Нагадаємо, в США прокотилася хвиля протестів через загибель в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда під час грубого затримання поліцією.

У низці міст акції переросли в безлади, акти вандалізму, підпали і грабунки. Вони супроводжувалися зіткненнями із силовиками. З обох сторін є жертви і численні постраждалі.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net