Прогрес

Американська компанія заявила про успіх в розробці вакцини від COVID-19

Перша фаза випробувань препарату для виготовлення вакцини пройшла успішно, кажуть дослідники.

Клініко-біотехнологічна компанія Moderna, Inc. в США успішно завершила першу фазу випробувань препарату mRNA-1273 для вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Moderna, Inc. оголосила про позитивні проміжні клінічні дані експериментального препарату mRNA-1273 для виготовлення вакцини проти нового коронавірусу (SARS-CoV-2) під час першої фази досліджень під керівництвом Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США», — сказано в повідомленні.

Дослідження проводилися в кількох групах людей різного віку, які отримували дози по 25, 100 і 250 мікрограмів. При цьому була виявлена ​​залежність рівня захисту імунітету від дози препарату.

Потім у всіх пацієнтів, які першими прийняли участь в дослідженнях, на 43-й день в організмі виявили антитіла до коронавірусу в такій же кількості, як у осіб, які одужали від COVID-19, або більше.

«Препарат mRNA-1273 в основному проявив себе як безпечний і такий, що добре переноситься», — додали в компанії.

Відзначається, що єдиний побічний ефект був виявлений у однієї пацієнтки у вигляді почервоніння навколо місця ін’єкції, але воно було швидкоплинним і не потребувало додаткового медичного втручання.

Нагадаємо, що раніше в Ізраїлі успішно протестували вакцину проти коронавірусу. Якщо дослідження пройде за планом, то вакцина проти коронавірусу буде готова через рік або навіть раніше.

Також повідомлялося, що в Китаї три вакцини проти COVID-19 на другій фазі випробувань. У Пекіні задіяний 21 науково-технологічний проект у сфері реагування на епідемію коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net