Світ

Американським військовим дозволили тюрбани і хіджаби

Також стали дозволені бороди і довге волосся, однак, зовнішній вигляд повинен залишитися «охайним і консервативним».

Мусульманам і сикхам, які служать в армії США, дозволили носити релігійні предмети одягу. Відповідні поправки були внесені в правила, що регулюють зовнішній вигляд військовослужбовців ВПС США, повідомляє CNN.

Зазначається, що послаблення стосуються видачі дозволів на тюрбани, хіджаби, а також на бороди і довге волосся. Їхнє носіння буде дозволено мусульманам і сикхам під час служби в тому випадку, коли їхній зовнішній вигляд залишиться «охайним і консервативним».

Відповідно до нових поправок, процес розгляду запитів військовослужбовців, які проходять службу в США, не може перевищувати 30 днів, в інших випадках — 60.

До сих пір сикхи і мусульмани могли тільки в індивідуальному порядку запитувати у командування дозволу на носіння тих чи інших релігійних предметів одягу, і цей процес часто займав довгий час.

Правозахисні організації сикхів і мусульман вітали рішення ВПС США, назвавши його кроком у правильному напрямку.

Раніше повідомлялося, що українським військовим дозволили носити вуса і бороди. Однак, вони повинні відповідати вимогам гігієни і не заважати використанню засобів індивідуального захисту і носіння спорядження.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net